Jenis Jam Tangan yang Sesuai untuk Sesi Temuduga

by - November 04, 2015
Betul kata orang, first impression atau tanggapan pertama sememangnya amat penting.

Kenapa ia sangat penting?

First impression adalah pandangan awal dari seseorang yang baru saja bertemu dengan orang lain, komentar awal dari seseorang, bagaimana perasaan seseorang dan apa yang ada didalam fikiran orang lain.

Dan semestinya anda mahu orang menilai anda dengan penilaian yg positif antaranya ketika berjumpa keluarga mertua buat pertama kali dan ketika menghadiri temuduga khasnya

Semasa menghadiri temuduga,Selain pengalaman dan sijil-sijil yang berkaitan yg di nilai, penampilan diri juga perlu di titikberatkan termasuklah pemilihan jam tangan yang dipakai.Tahukan anda bahawa jam tangan merupakan aksesori yang wajib dipakai ketika ingin menghadiri temuduga?

7 daripada 10 majikan berpendapat bahawa calon yang hadir tanpa memakai jam tangan telah memberikan tanggapan bahawa beliau seorang yang tidak mementingkan masa dan tidak mempunyai karisma.

BERITA BAIK KEPADA anda yg berhajat untuk menghadiri sesi temuduga dan tidak ingin melepaskan peluang pekerjaan tersebut,jom ikuti sedikit tips pemilihan jam tangan

Beberapa jenis jam tangan wanita yang sesuai untuk anda gayakan ketika sesi temuduga
                     

1.ALWAYS consider a leather strap watch atau jam tangan bertali kulit.
Ia bukan sahaja pilihan ideal untuk dipadankan dengan pakaian formal anda, malah menjadikan penampilan anda kelihatan serious dan classy.


2.Pilihankedua pula merupakanjemtanganbertalibesisepertiberikut. Jam tanganrekaaninimenjadikanpenampilansipemakaitampakelegandansofistikated.
kulit.
3.Dan jika andai nginkelihatan feminine danmempunyaikarakter yang anggun, gayakan bracelet watch inisebagaiaksesoriandaketikasesitemudugaitutersebut. Good Luck!

You May Also Like

0 comments